Akupunktør Michael

Muskelrefleksterapi til behandling af muskelsmerter i hele kroppen

Myorefleksterapi – også kaldet muskelrefleksterapi er en behandlingsform velegnet til forskellige former for muskel- og ledsmerter.  Behandlingsformen er bygget op omkring en helhedsanskuelse, hvilket går ud på at behandle hele kroppen på samme tid – og er derfor ikke en form for symptombehandling.  Det betyder, at der ikke bliver behandlet lokalt de steder, hvor der opleves smerter i muskler eller led, men kroppen bliver i stedet behandlet som en helhed. Også selvom du fx kun har muskelsmerter i ryggen.

Behandlingen foregår ved dybdegående og meget præcise tryk på udvalgte steder på kroppen, samt med forskellige massageteknikker. Samtidig med at du bliver behandlet på det smertefulde område bliver du også behandlet på områder, der kan påvirke det pågældende sted indirekte. Behandlingen er især velegnet til at afhjælpe smerter i muskler og led.

Har du ondt i muskler og led, eller døjer du med hovedpine, måske endda en meget smertefuld form for migræne? Det kan også være at du har problemer med kroniske smerter eller lever med følgerne af et piskesmæld, en diskusprolaps eller en klemt iskiasnerve. Så kan behandlingsformen myorefleksterapi være en effektiv løsning for dig.

Behandlingen udføres ud fra en forståelse af, at vores muskler i kroppen alle er tæt forbundet med hinanden via en form for muskelkæder. Det er derfor ikke nok bare at behandle smerter lokalt, hvor der opleves ømme muskler eller andre former for muskelspændinger. Behandlingen skal i stedet fokusere på hele kroppen som helhed, således at de muskler som evt. kan have en indirekte indflydelse på området, hvor der opleves smerter, også bliver behandlet.

Man kan jo fx godt opleve smerter i sine arme uden det nødvendigvis er armene, hvor smerten er opstået. Denne form for smerte kan fx komme fra spændte myoser i nakken eller ryggen. Ved migræne behandling er det også ofte nakken, der behandles i stedet for hovedet, hvor smerten egentlig opleves.

Kombiner myorefleksterapi med akupunktur

Myorefleksterapi har sit udspring i akupunktur, der også anskuer kroppen som en helhed, og hvor der behandles via nogle udvalgte akupunkturpunkter på kroppen. Derfor bliver myorefleksterapi behandlingen også ofte udført i kombination med akupunkturbehandling.

Men myorefleksterapi kan også sagtens stå alene som behandlingsform, hvilket i nogle tilfælde faktisk er bedre.

Tag kontakt til mig og hør om dine muligheder. Vi kan evt. tage en snak om dine muskelsmerter vil få mest gavn af myorefleksterapi alene, eller om vi skal kombinere behandlingen med akupunktur.

Kontakt Akugraf

Få en uforpligtende snak med Michael
Ring nu!

Effektiv behandlingsform mod smerter i muskler og led

Når vi oplever smerter i muskler i muskler eller led, så fremkommer det ofte af dårlig kropsholdning eller af et psykisk eller fysisk traume, der har forårsaget smerter i det muskulære system. Musklerne er lavet af væv med en enorm kraft. Det kan trække sig sammen, strække sig ud samt beskytte og stabilisere. Derfor opleves det ofte, at dine muskler kan virke spændte, ømme og måske også meget smertefulde, hvis du har været udsat for fx en bilulykke, hvor der opleves et stort chok.

Kroppen husker alt. Og når kroppen har været udsat for et chok, som forekommer fx ved et trafikuheld, så vil musklerne automatisk trække sig sammen for at beskytte de indre organer mod nye skader. Det fører til dybe muskelspændinger som forhindrer vævet i at fungere normalt. Når der snakkes om, at kroppen husker alt, betyder det derfor at musklerne husker tidligere skader og vil derfor efterfølgende beskytte kroppen mod yderligere skade. Derfor vil musklerne også føles konstant overspændte og typisk meget smertefulde efterfølgende.

Ved behandling med myorefleksterapi vil der genoprettes en balance mellem muskler, sener, indre organer samt resten af nervesystemet. Du vil opleve, at der bliver løsnet op for spændinger i kroppen samt fastlåste muskler, således de bliver normaliseret igen.

HVAD KAN AKUGRAF BEHANDLE?

Stort set alle lidelser og gener kan behandles med akupunktur. De fleste smerter kan fjernes helt og mange gener fra kroniske lidelser vil kunne lindres ved hjælp af akupunktur.
Læs mere

FÅ TILSKUD TIL DIN BEHANDLING

AkuGraf er RAB registreret (Registreret Alternativ Behandler), hvilket betyder, at du kan få tilskud til behandlingerne fra Sygeforsikringen “Danmark” – ligesom flere forsikringsselskaber yder tilskud til akupunktur.
Læs mere

MYOREFLEKSTERAPI ER SÆRDELES EFFEKTIV MOD BL.A.:

  • Migræne og hovedpine
  • Skuldersmerter, frossen skulder
  • Nakkesmerter
  • Iskiassmerter, belastning af iskiasnerven
  • Rygsmerter
  • Diskusprolaps
  • Muskelsmerter i benene
  • Golf- og tennisalbue
  • Kroniske smerter
  • Stress

Hvis du ønsker en form for behandling, hvor du er sikker på at alle berørte områder bliver behandlet, så er myorefleksterapi det rette. Her er der fokus på behandling af hele kroppen og ikke bare det bestemte område, hvor smerten opleves.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Behandlingen foregår oftest, hvor du ligger på ryggen eller maven. Med præcise tryk og massagestrøg på og omkring muskeltilhæftningerne løsnes eventuelle muskelspændinger. De præcise tryk med hænderne placeres på præcise punkter på kroppen – hvor musklerne har let ved at overgive sig og slippe kontrollen.

Musklerne hænger sammen via lange muskelkæder. Du vil derfor opleve, at der sker en reaktion i flere andre muskler, når der arbejdes med en enkelt – som en form for afspændende kædereaktion. Afspændingen flytter sig derfor fra muskel til muskel samt til de indre organer, der også lige så stille vil give slip og slappe af.

Områderne der arbejdes med vil føles meget ømme under behandlingen, men dette vil fortage sig allerede i løbet af behandlingstiden.

Du kan vælge at lade behandlingen stå alene eller kombinere den med akupunkturbehandling, hvor nålene stimulerer nogle systemer, der afhjælper kroppens egen kraft til at helbrede sig selv.

envelope-ophone