Akupunktør Michael

Akupunktur mod angst og depression

Angst og depression er lidelser, der ofte bliver behandlet psykologisk eller medicinsk, men der findes også andre særdeles effektive behandlingsformer.

Akupunktur har vist sig at være en effektiv behandlingsform mod angst og depression, fordi behandlingen har en beroligende effekt på patienten og så kan akupunktur behandlingen også give en form for tilfredsstillelse, der får patienten til efterfølgende at slappe mere af i både krop og sind.

Personer med angst har ofte svært ved at slappe af – også selvom de ved, at deres konstante bekymringer er irrationelle. Symptomerne på depression udspiller sig ofte som en følelse af ubeskrivelig tristhed og fortvivlelse. Personer med depression føler, at de er sunket ned i et stort sort hul uden nogen vej op – og ingen håb for forandring. Symptomerne på begge lidelser kan have forskellige sværhedsgrader, men opleves de i meget voldsom grad, så er det typisk udfordrende for patienten at leve et normalt liv.

Selvom begge sygdomme er psykiske, så oplever vi ofte, at symptomerne udspiller sig fysisk i kroppen. Patienter med angst eller depression oplever typisk muskelspændinger, hovedpine, kvalme, hukommelses- og koncentrationsbesvær, manglende appetit, en følelse af træthed samt et lavt energiniveau. Symptomerne kan stamme fra den medicin man bliver behandlet med, men kan også være en direkte konsekvens af sygdommen

Kontakt Akugraf

Få en uforpligtende snak med Michael
Ring nu!

Behandling af angst og depression mod akupunktur

Når kroppen bliver udsat for et traume – det kan være angst eller depression – så går den i alarmberedskab. Dette gør den for at beskytte sig selv mod en udefrakommende fare. Nervesystemet sender stresshormoner ud i kroppen, for at tilføre ekstra energi, så man hurtigt kan flygte eller kæmpe. Dette kan medføre muskelspændinger, svimmelhed, en trykken for brystet eller uro i maven.

Vi har nok alle prøvet at have disse symptomer på et eller andet tidspunkt i vores liv – men som flygtige symptomer, der hurtigt forsvandt igen. Oplever du til gengæld tilbagevendende symptomer i en længere periode kan det sætte sig permanent i kroppen – og det gør patienter med angst eller depression.

Akupunktur er en særdeles effektiv behandlingsform mod angst og depression, fordi behandlingen med nåle i nøje udvalgte punkter på kroppen kan få dig til at slappe af og give slip. Mange oplever også, at behandlingen med akupunktur kan give dig en form for tilfredsstillelse og lykkerus, fordi den samtidig øger produktionen af endorfiner i kroppen – lykkehormonerne. Akupunkturnålene aktiverer også smertestillende stoffer i hjernen, så eventuelle ubehag i muskler eller andet løsnes.

HVAD KAN AKUGRAF BEHANDLE?

Stort set alle lidelser og gener kan behandles med akupunktur. De fleste smerter kan fjernes helt og mange gener fra kroniske lidelser vil kunne lindres ved hjælp af akupunktur.
Læs mere

FÅ TILSKUD TIL DIN BEHANDLING

AkuGraf er RAB registreret (Registreret Alternativ Behandler), hvilket betyder, at du kan få tilskud til behandlingerne fra Sygeforsikringen “Danmark” – ligesom flere forsikringsselskaber yder tilskud til akupunktur.
Læs mere
envelope-ophone