Behandling af stress, angst og andre psykiske ubalancer med akupunktur

BOOK DIN TID PÅ 40505800

I dagens moderne og meget travle samfund oplever vi, at flere og flere mennesker bliver ramt af stress. Det kan have store konsekvenser for helbredet, hvis efterladt ubehandlet. Stress behandles ofte med medicin eller samtaleterapi, men vigtigst er det at arbejde med afspænding af både krop og sind. Her er akupunktur især en god behandlingsform for afspænding af kroppen, idet man går ind og genopretter balance ved hjælp af akupunkturnåle. Nålene har derudover også en beroligende effekt, hvilket får dig til at føle dig fri og afspændt.

I behandlingen mod stress kombinerer jeg akupunktur med coachsamtaler. Jeg arbejder derfor med det, der virker inden for traditionel kinesisk akupunktur, og kombinerer det med det, der virker inden for positiv psykologi. Det handler nemlig om at tage nogle skridt i din personlige udvikling, som du ikke selv ser – psykisk såvel som fysisk. 

Hvad enten du er leder, medarbejder, kæreste, forælder eller andet, så handler livet i høj grad om at kunne lede sig selv, og måske derigennem også at have indflydelse på andre. At have succes i livet kræver faglighed, selvledelse og sociale kompetencer. Det handler om at kunne skabe mere af det, der virker for dig.

Især ved psykiske ubalancer, såsom stress, angst eller depression er kombinationen af samtale og akupunktur særdeles effektivt. Her arbejder du nemlig med afspænding af både krop og sind på samme tid.

Har du symptomer på stress handler det om at få behandling så hurtigt som muligt. Jo før du kommer i gang, jo hurtigere virker det også. Hvor lang tid en behandling tager kan jeg ikke sige med sikkerhed. Det kommer an på, hvor fremskreden din stress sygdom er. Jeg starter ethvert behandlingsforløb op med en indledende samtale, hvor vi i fællesskab beslutter nogle mål. Du er velkommen til at tage kontakt til mig for at høre mere.

Behandling af stress symptomer med AkuCoach

Jeg er uddannet Master akupunktør. Det er en uddannelse, der omfatter mange forskellige systemer, metoder og teknikker både inden for moderne akupunktur og traditionel kinesisk akupunktur. Samtidig er jeg uddannet NLP Coach Master Practitioner, hvilket har givet mig en masse værktøjer til at hjælpe dig med at tage de nødvendige skridt i din personlige udvikling. Med mange værktøjer, personlige erfaringer og et skarpt fokus er jeg således specialist i stressbehandling og smertelindring – og det kommer dig til fordel som patient.

Ved behandling af stress kombinerer jeg mine uddannelser og giver dig en behandling, der både omfatter afspænding af krop og sind. Helt konkret består AkuCoach stress behandlingen af coachsamtaler fulgt op af akupunkturbehandlinger.

I klinikken har jeg desuden mulighed for at behandle uden nåle. Det kan være med laserlys eller lydbølger. Disse metoder er helt smertefri, og anvendes typisk ved fx børn eller personer med nåleskræk.

Kontakt mig for spørgsmål og booking

Hvad kan AkuGraf behandle?

Stort set alle lidelser og gener kan behandles med akupunktur. De fleste smerter kan fjernes helt og mange gener fra kroniske lidelser vil kunne lindres ved hjælp af akupunktur.

LÆS MERE

Få tilskud til din behandling

AkuGraf er RAB registreret (Registreret Alternativ Behandler), hvilket betyder, at du kan få tilskud til behandlingerne fra Sygeforsikringen “Danmark” – ligesom flere forsikringsselskaber yder tilskud til akupunktur.

LÆS MERE

Gode resultater med øjenbehandling

Mange øjensygdomme kan behandles med akupunktur, eksempelvis AMD (tør og våd), grøn stær, sår, rifter i hornhinden, fluesyn, nethinde skader og ved nedsat blodcirkulation, er der rigtig gode chancer for at forbedre synet mærkbart.

LÆS MERE

Acugraph

Som en af få klinikker i landet, har jeg en Acugraph. Enhver behandling startes med at måle medianbanerne i kroppen, grafen viser hvor der er ubalancer, som med fordel kan behandles.

LÆS MERE

Hjælp – jeg er stresset

I dag lever vi i et samfund, hvor teknologien har medført, at vi altid er til at få fat i. Vi render konstant rundt med vores mobiltelefoner, der bipper hver eneste gang, vi får en besked eller der sker noget nyt på evt. sociale medier. Vi er aldrig alene, for vi er altid på en eller anden måde i kontakt med andre. Teknologien har medført, at vi har svært ved at sætte grænser og sige nej. Vi har ikke lyst til at gå glip af noget, så derfor følger vi hele tiden med.

Teknologien er én af de mest omfattende årsager til, at vi i dag har øget risiko for at få stress. Vi har store forventninger til os selv og hinanden, og vi har svært ved at sige fra. Oplever du, at du ikke kan efterleve de krav du stiller til dig selv? Har du en følelse af frustration over, at du ikke kan nå de ting du gerne vil? Og føler du dig belastet og drænet for energi? Så er du muligvis ramt af stress. Andre symptomer omfatter også søvnløshed, angst, koncentrationsproblemer, hovedpine, anspændthed, utålmodighed samt eventuelle smerter i nakke, bryst eller ryg. Symptomerne kan være meget hæmmende for den ramte og ubehandlet kan det også udvikle sig til livstruende sygdomme, såsom angst eller depression.

Afspænding af sind

For at komme af med stress er det først og fremmest vigtigt at fokusere på behandling af sindet. Stress viser sig psykisk, fordi det er i sindet man bærer rundt på de frustrationer som er forbundet med sygdommen. Det viser sig typisk ved, at den stressramte har meget urealistiske forventninger til sig selv. Det giver stress, fordi personen gang på gang oplever, at han eller hun ikke kan nå det hele.

Som stresscoach er det derfor vigtigt for mig først og fremmest at afspænde sindet på en måde, således belastningen og forventningerne begrænses. Her er det vigtigt at øge fleksibiliteten i den stressramtes tænkning. På den måde kan personen nemmere prioritere i, hvad der er vigtigst for ham eller hende. Det handler om at prioritere de ting der giver værdi for den enkelte. Ligeledes er det vigtigt at erkende, at der er ting man er nødt til at sige nej til – og dermed gå glip af. Man skal nemlig lære, at nogle ting er vigtigere end andre. Man kan stadig fungere som kæreste, forælder, medarbejder osv., selvom man ikke er perfekt til alt og kan nå alt.

Som stresscoach kan jeg hjælpe dig med at skabe et overblik over din hverdag. Ligeledes kan jeg guide dig mod hvad du skal gøre for at få mere overskud til de ting, der betyder noget for dig. Det er vigtigt for mig at fastslå, at jeg ikke kan eller vil give dig svar mod en stressfri hverdag. Jeg kan derimod hjælpe dig med selv at finde frem til de løsninger der matcher dine behov og forventninger.

Afspænding af kroppen

Når man er stresset reagerer kroppen ved at spænde op.

Har du nogensinde taget dig selv i at bide sammen, eller vågne med spændte kæber? Måske sover du også i fosterstilling? Det er en automatisk reaktion på, at kroppen er på overarbejde. Reaktionen forekommer nemlig naturligt som en måde at beskytte vores organer i enhver situation, så vi ikke bliver alvorligt skadet.

I dag er vi heldigvis sjældent udsat for for store fysiske traumer. Til gengæld er vi meget ofte udsat for psykisk og mentalt stress – og vores kroppe kan ikke mærke forskellen. Den bruger de samme beskyttende funktioner, som hvis den blev udsat for fysisk fare. Problemet ved dette er, at kroppen befinder sig i fuld beredskab i lang tid af gangen, når vi er langvarigt stressede. Det medfører en ond cirkel, idet du sjældent kommer ned i den dybe parasympatiske søvn, der kan genopbygge kroppen af sig selv. Her skal andre midler i brug.

Akupunktur kan hjælpe med at afspænde kroppen, således stagnationerne bliver løsnet og giver dig en naturlig form for afslapning i kroppen. Jeg ser en enorm værdi i at kombinere coach behandlingen med akupunktur, idet belastningen både mindskes psykisk såvel som fysisk.

Om mig:

Jeg hedder Michael Larsen og driver akupunktør-virksomheden Akugraf fra min hjemmeklinik i Aalborg.

LÆS MERE

Nålefri behandling

Du kan sagtens få behandling med akupunktur selvom du er bange for nåle. Jeg tilbyder nålefri behandling, hvor jeg i stedet anvender laserlys eller lydbølger til at stimulere akupunkturpunkterne.

Nålefri behandling er også aldeles effektiv til børn.

LÆS MERE
ÅBNINGSTIDER
Klinikken er åben efter aftale, kontakt mig for at få en tid til din første behandling.
AKUGRAF
v/ Michael Larsen
Artemisvej 8
9210 Aalborg SØ
Tlf. 40505800
akugraf@stofanet.dk
cvr nr. 38388509
BETALING
Der kan betales kontant, via mobilepay eller via bankoverførsel.